luni, 28 aprilie 2014

Semnificatia Templului lui Solomon - "The true Man of Steal"


Semnificatia Templului lui Solomon - "The true Man of Steal"
1. CAMERA PREOTULUI - este un TURBAN asezat in partea de VEST - aici au fost depozitate probabil lingouri cu aur si argint aur - I Regi 07:51, Aceste celule formeaza acoperirea capului Marelui Preot turban mentionat in Exod 28:4, 37. - Exod 28:40, semana cu un castron inversat

2. DOUA STELE MARI - acestea sunt doi Cerubimi din lemn de masiln placat cu aur din 10 coti fiecare ( masura biblica). Cerubimi reoprezinta ochii din “capul” templului OM , in timp ce CAPUL este Sfanta Sfintelor

3. Chivotul Legamatului - placat cu aur masiv si doi cerumbimi mai mici. Chivotul este nasul lui cu partea lunga asezata in jos reprezentand narile care miros “fumul dulce” de la altarul tamaierii din Locul Sfânt. (1 Imparti 8:8)

4. CASA SCARII
– O scara scurta sau rampa usor ridicata de 6 coti. Scara reprezinta Gatul si partea superioara Gura lui. Ea conecteaza Sfanta Sfintelor (Capul) cu Locul Sfant (Corpul)

5. ALTARUL TAMAIERII
– Placat cu aur. Acest mic altar (1Imparati 6:22) este inmina nationala a ISRAELULUI , si fumul dulce mirositor sunt rugaciunile si viata spirituala a lui Israel …idealul national etc. ……defapt asa cum ISRAELUL ar fi trebuit sa fie )) !!!!

6. MESELE DE PAINI
– mesele placate cu aur (1Imparati 7:48), au fost cu paine si vin , simbolzand carne si sange .. umanitatea nationala a Israelului !!!

7. SFASNICE DE LUMANARI
- (1 Imparati 7:48,49) Totalul acestor Sfesnice sunt de 10 ori cate 7 lumanari sunt 70 de lumanari , referire la cei 7o de Copii ai Israelului din Exod 1:5 (Uramsii lui Jacob), acest fapt este Israelul national ca lumina lumii, iar lumea este de 70 de natiuni din Geneza 10. El simbolizeaza si Sabatul (sambata) multiplicat de 10 ori , implicand vrasta mesianica de odihna in toata lumea (ceea ce isnmna PACE)

8. POARTA SAU VESTIBUL – (1 Imparati 6:3 – Cronici 3:4) Acesta anticamera corespunde cu pelvisul uman (Sold) si prin urmare este locul organelor genitale masculine si feminine pentru procreare.

9. CELULELE PREOTILOR – partile de sud si nord, Acestea sunt Mainile , doar cu o singura patrundere din –“1 Imparati 6:8”, dar Ezechiel 41:11 include si a doua. Intrarile conrespund cu pietrele de onix purtate de “Marele Preot” pe umeri stanga si Dreapta . Fiecare au fost gravate cu numele a 6 triburi Israelite, 12 nume in total – Exodus 28:9012

10. ZECE LIGHIENE - Cinci lighene cu apa de bronz au fost la nord si cinci de pe latura de sud, de langa poarta. Ele reprezinta cele 10 degete ale mainilor, si lighienele au fost pentru spalarea de sange dupa sacrificiul oferit ..jertfa - 1Imparati 7:38, 2Cronici 4:6

11. IACHIM & BOAZ – Sunt mari piloni de branz la intrare si au fost numite dupa Ioachim si Boaz – 2Cronici 3:17, si formaza picioarele templului cu cele 2 plante hibride simbolizand Regele David si Solomon, - Razboi si Pace .

12. MARELE VAS DE BRONZ si CEI 12 VITEI – Acesta a fost un bazin urias plin cu apa pentru preoti sa-si spele mainile si picioarele (2Cronci 4:2). Acesta contine cele 12 semintii ale lui Israel care traverseaza Marea Rosie , apa simboliza spiritul lui Dumnezeu , si samanta l Lui.

13. ALTARUL DE SACRIFICU – (2Cronici 4:1) formeaza picioarele “Omului Templu“ , si simbolizeaza picioarele metalice a regelui MESIA si scaunul de domnie , asa cum era obiceiurile in acele timpuri 2 Cronici 9:18, Psalm 110:1







Templu initial era celula dupa care a parut templu lui Solomon 


Templu este mintea si mai ales inima ta PARA-DIS (10 impartit la patru .. Para = a imparti in patru si DIS=10)



Sound - http://www.youtube.com/watch?v=ab3NscEJ80s 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu